Een beetje stress hebben we nodig in het dagelijkse leven; om op te staan, om in actie te komen, om te werken, om te presteren…Maar soms loopt de stress te hoog op en kunnen we niet meer tot ontspanning komen. Bijvoorbeeld als we te hoge eisen stellen aan onszelf, perfectionistisch zijn of alles onder controle willen houden.

Je werkt te hard, je kunt moeilijk stoppen, neemt geen pauzes en gaat veel te lang door. Slaapproblemen, oververmoeidheid en overspannenheid kunnen een gevolg zijn. En als dit patroon zich jarenlang herhaalt, dan kun je zelfs helemaal opgebrand raken. Burnout. De energie voorraad is helemaal op en raakt gewoonweg niet meer aangevuld.

Je bent als een auto die helemaal stil is komen te staan, zonder benzine. De brandstof tank helemaal leeg. De auto kan niet meer rijden of zelfs starten. Het is op. Je bent mentaal en fysiek helemaal uitgeput. Wees er vroeg bij en herken de signalen. Laat mij je begeleiden naar een leven vol energie waar ontspanning weer mogelijk is. Het roer kan echt om!